Biologisch vlees een bewuste keuze

Op de website van oersterk.nu van Richard de Leth (en zijn team) kwamen we het volgende artikel tegen en we vinden dat we dat toch even met je moesten delen;

Biologisch vlees een bewuste keuze

In mijn optiek met alle studie en persoonlijke ervaringen die ik afgelopen 15 jaar heb opgedaan – en nog steeds wekelijks aanvul – is wild (biologisch) vlees of wilde vis als onderdeel van een gevarieerd voedingspatroon heel gezond. Dus laat dieren in hun natuurlijke omgeving leven en zorg dat ze hun oorspronkelijke voeding eten. Dierenwelzijn vind ik trouwens veel belangrijker dan de prijs van een kilo vlees.

Dus ja, ik ben maandelijks met mijn gezin enorm veel geld kwijt aan goed biologisch kwaliteitsvlees, van de lokale biologische slager tot online oplossingen. Ik begrijp dat dit niet voor iedereen betaalbaar is, maar kies liever voor een klein stukje vitaal biologisch vlees (rijk aan eiwitten en vitale vetten) dan een groot stuk bio-industrie-vlees (relatief armer aan eiwitten en vitale vetten). Dus kies dan liever voor minder en beter.

Interessant trouwens dat in 1936 een Nederlands gezin zo’n 30 procent van het inkomen aan eten en drinken besteedde. Nu is dit nog slechts zo’n 10 procent. Dus zijn we nog wel bereid om de ‘echte prijs’ voor een goed stuk biologisch vlees te betalen?

Zo blijkt uit groot internationaal onderzoek dat het eten van vlees juist een positief effect op de levensverwachting heeft. Ander onderzoek laat zien dat het minderen van verzadigd vet geen effect heeft op het verlagen van de kans op hart- en vaatziekten en totale sterfte. Simpel samengevat: dierlijke vetten zijn heel gezond. Zeker als je dit combineert met onbewerkt plantaardig voedsel, dus groente, fruit, kruiden en specerijen.

Ook is het belangrijk om bij het ouder worden voldoende spiermassa te behouden, dus ook voldoende eiwitten te eten. Zo laat onderzoek bij oudere volwassenen zien dat dierlijke eiwitten een lagere kans geven om te overlijden, door welke oorzaak dan ook (plantaardige eiwitten gaven dit effect niet).

Ik blijf verder ook zeggen: gebruik roomboter in de keuken en gooi margarine in de prullenbak. Lees verder via https://oersterk.nu/blogs/vlees-of-vegan/

Biologisch vlees van de biologische slager uit Friesland.
Wij staan op verschillende markten in Friesland, waaronder Leeuwarden, Burgum, Joure en meer.
Wij zijn jouw (markt)slager van biologisch vlees uit Friesland, Slager Leeuwarden, Slager Joure, Slager Burgum,
Je kunt bij ons biologisch vlees bestellen via deze website of biologisch vlees kopen op de Markt Friesland.

Let op! Wij zijn gestopt op de vrijdagsmarkt in Leeuwarden maar komen terug met een bezorgdienst!

Wegens een personeelstekort kunnen we helaas niet langer op de vrijdagsmarkt in Leeuwarden staan. Afgelopen Vrijdag 19 juli was onze laatste dag op de markt in Leeuwarden.

Maar wees niet getreurd! We komen terug met een eigen gekoelde bezorgdienst!

Binnenkort bezorgen we verse producten in de volgende gebieden:

  • Woensdag: Scharnegoutum/ Joure
  • Donderdag: Menaam / Leeuwarden e.o.
  • Vrijdag: Burgum / Damwâld / Dokkum

Houd onze website in de gaten voor de exacte startdatum en meer informatie over hoe je kunt bestellen!