Van ‘Friese marktslager’ naar ‘ Klaverweide’ vlees

35 jaar geleden zijn we samen, Henk en Greetje Marie Visser een bedrijf begonnen, een slagerij en verkoop van vleesproducten op de markt. En na veel pionieren 25 jaar geleden bewust de omslag gemaakt naar biologisch vlees. Dit paste toen en tot op de dag van vandaag goed bij onze bedrijfsmissie, namelijk om op een natuurlijke, gezonde, diervriendelijke manier vlees produceren en aanbieden. Tot 2022 was Klaverweidevlees bekend onder de naam ‘Friese Marktslager’.

Het vlees waarvan je alles weet begint bij de bodem, het gras wat de koe eet, de boer waar de koe vandaan komt en het productieproces wat geheel in eigen beheer plaatsvindt.

Goed vlees komt van een gezonde bodem

Doordat wij de gehele keten (van veehouder tot consument) in eigen beheer uitvoeren zijn we er in geslaagd om voedselverspilling nagenoeg uit te sluiten. Elk door ons geslacht dier krijgt van ‘kop tot staart’ een duurzame en zinvolle bestemming.

 • Diervriendelijk
 • Biologisch voer, geen gmo
 • Geen preventieve antibiotica
 • Milieuvriendelijk
 • Geen gebruik van kunstmest en pesticiden

Waarom nu ‘klaverweidevlees’?

Al 25 jaar verkopen we biologisch vlees, onze bedrijfsmissie is om op een zo natuurlijke, gezonde en diervriendelijke manier vlees te produceren en aan te bieden. En met onze nieuwe naam ‘Klaverweidevlees’ komt dit beter tot z’n recht.

Een gezond dier begint bij een gezonde bodem, het gras wat de koe eet. De klaver staat voor natuurlijke grondverbetering, zonder kunstmest en pesticiden. En dat is het begin van het vlees waarvan je alles weet! Klaverweidevlees.

De inkoop, het vervoer en het slachten van onze biologische koeien hebben wij geheel in eigen beheer. Het vlees is van hoogwaardige kwaliteit en past in de kringloopbestendige bedrijfsvoering.

 • Biologische landbouw
 • Grasgevoerde runderen (90%)
 • Gezonde bodem, gezond vlees en dat proef je

Vlees met liefde voor de dieren

In de biologische veehouderij wordt er veel aandacht besteed aan het welzijn van de dieren en de balans tussen dier en omgeving:

 • Stallen met veel ruimte en licht
 • Maximale weidegang
 • Minder druk op productie
 • Géén preventieve medicatie

Klaverweidevlees, vlees dat begint bij een gezonde bodem

Onder andere de klaver staat voor één van de belangrijkste natuurlijke bodembemesters in de biologische veehouderij, bij deze bedrijfsvorm worden gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen niet toegestaan, maar het weiland wordt gezond en weerbaar gemaakt met natuurlijke kruiden en mest van het eigen bedrijf zo wordt de grond gezond en het bodemleven rijk, biodiversiteit!

Traceerbaarheid

Het gras de kruiden en bloemen die hierop groeien eet de koe, gezond voer, gezond dier, het begin van het vlees waarvan je alles weet!

Vervolgens wordt er in de biologische veehouderij volgens de biologische richtlijnen gewerkt, wat inhoud dat er nadrukkelijk rekening word gehouden met dierenwelzijn, dieren kunnen hun natuurlijk gedrag vertonen en er wordt geen preventieve antibiotica gebruikt, de dieren hebben meer ruimte en is er minder druk om te presteren, er is een natuurlijke balans.

Zo zorgen we samen met de veehouders en het team van klaverweidevlees dat je iedere week een goed en gezond stukje vlees bij ons kunt kopen op de markt.

Ons varkensvlees

Ons varkensvlees is afkomstig van de De Groene Weg, waar uitsluitend biologische boeren bij aangesloten zijn. Welke zich elke dag 100% inzetten voor het welzijn van hun dieren.

Onze kipproducten

Onze biologische en dagverse kipproducten worden geleverd door Scheria. Waaronder de biologische Polderhoen en de de bourgondische scharrelhoen (met scharrel keurmerk)

Verkoop

Onze verkoop vindt plaats op de markt, op bestelling kan er ook thuis bij het bedrijf worden afgehaald.

We leveren aan restaurants en institutionele instellingen.

Klantvriendelijk, heb je vragen over jou stukje vlees dat beantwoorden we graag.
Als vakmensen weten we waar we mee bezig zijn en zorgen voor een mooi product.

Ons bedrijf is Skal gecertificeerd, wij mogen het keurmerk gebruiken op onze producten. Stichting Skal is de stichting die verantwoordelijk is voor het certificeren van biologische producten van boer tot producent in Nederland. Dit keurmerkje herken je aan het groene blaadje met twaalf sterren.

‘it kleasterlân’

Binnen kort meer over onze boerderij in omschakeling ‘it kleasterlân’ in het prachtige historische gebied van een voormalig klooster bij Ferwerd en met het uitzicht op de waddenzeedijk. We zijn in omschakeling naar een biologisch bedrijf waar we samen met Peter en Sietske, klaverweidevlees willen uitbouwen en natuur, beleving en toerisme willen ontwikkelen en nieuwe plannen laten groeien.

Vlees waarvan je alles weet, en dus weet wat je eet!