Grasgevoerd, biologisch rundvlees: puur natuur op je bord!

Jullie verkopen “Grasgevoerd, biologisch rundvlees”, maar wat is het?

Grasgevoerd, biologisch rundvlees komt van koeien die hun hele leven door gras en hooi eten, in plaats van granen en krachtvoer. De koeien grazen in de wei, waar ze vrij kunnen bewegen en gezond voedsel eten. Dit natuurlijke dieet heeft een aantal belangrijke voordelen voor de gezondheid van de dieren, het milieu en de kwaliteit van het vlees. Grasgevoerde biologische koeien krijgen minimaal 80% gras.

Ons grasgevoerde rundvlees bevat een overvloed aan omega-3 vetzuren, vitamine A, E, B12 en CLA

Alleen maar voordelen:

  • Gezonder: Grasgevoerd rundvlees bevat meer omega-3 vetzuren, vitamine A, E en B12, en CLA (geconjugeerd linolzuur) dan rundvlees van koeien die granen eten. Omega-3 vetzuren zijn goed voor het hart en de hersenen, vitamine A en E zijn antioxidanten die cellen beschermen, B12 is belangrijk voor de zenuwfunctie en CLA kan helpen bij het afvallen.
  • Dierwelzijn: Grasgevoerde koeien leven een natuurlijker en gezonder leven dan koeien die in de stal staan en granen eten. Ze hebben meer ruimte om te bewegen, wat goed is voor hun fysieke en mentale gezondheid.
  • Milieuvriendelijker: Grasgevoerde rundveehouderij is beter voor het milieu dan de traditionele rundveehouderij. Koeien die gras eten produceren minder methaan, een broeikasgas dat bijdraagt aan klimaatverandering, bovendien wordt er in de biologische landbouw geen gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen.
  • Smaak: Grasgevoerd rundvlees heeft een intensere smaak en een betere textuur dan rundvlees van koeien die granen eten. Dit komt doordat de koeien meer verschillende soorten gras en planten eten, wat resulteert in een complexer smaakprofiel.

Waarom is grasgevoerd rundvlees gezonder dan normaal vlees?

De voordelen van grasgevoerd rundvlees voor de gezondheid komen voort uit het natuurlijke dieet van de koeien. Gras en hooi bevatten alle voedingsstoffen die koeien nodig hebben om gezond te blijven, terwijl granen en krachtvoer vaak worden verrijkt met kunstmatige vitaminen en mineralen. Bovendien bevat gras meer omega-3 vetzuren, vitamine A, E en B12, en CLA dan granen.

Herkomst van biologisch rundvlees

Rundvlees:

Het biologisch rundvlees is voor maar liefst 80% afkomstig uit Friesland. We vullen dit aan met zorgvuldig geselecteerd biologisch rundvlees uit het noorden van Nederland. Zo garanderen we een constante kwaliteit en een smaakbeleving waar u keer op keer van kunt genieten.

Varkensvlees:

Ons biologisch varkensvlees komt van De Groene Weg, een samenwerkingsverband van uitsluitend biologische boeren uit Nederland. Deze boeren zetten zich elke dag met hart en ziel in voor het welzijn van hun dieren.

Kipproducten:

Onze biologische en dagverse Nederlandse kipproducten worden geleverd door Scheria. We bieden onder andere de smaakvolle biologische Polderhoen en de bourgondische scharrelhoen met het scharrel keurmerk.

 

SKAL keurmerk: die dierwelzijn en milieubewustzijn garandeert

De voordelen van het SKAL-keurmerk voor ons:

  • Geloofwaardigheid: Het SKAL-keurmerk is een erkend keurmerk voor biologische producten in Nederland en Europa. Consumenten weten zeker dat onze producten 100% biologisch zijn.
  • Transparantie: SKAL voert strenge controles uit op alle schakels in de biologische keten, van boer tot slager. Zo kunnen we onze klanten garanderen dat onze producten betrouwbaar zijn.
  • Duurzaamheid: Biologische landbouw is goed voor het milieu. Door te kiezen voor SKAL-gecertificeerde producten draagt u bij aan een duurzame toekomst.
  • Dierwelzijn: Bij SKAL-gecertificeerde landbouwbedrijven staat het welzijn van de dieren centraal. De koeien grazen in de wei, eten gras en hooi, en leven volgens de strenge regels van de biologische landbouw.

Kortom, wij werken met keurmerk SKAL omdat we onze klanten 100% biologische producten van de hoogste kwaliteit willen aanbieden. We vinden het belangrijk dat onze producten betrouwbaar, duurzaam en diervriendelijk zijn. Het SKAL-keurmerk is voor ons dé garantie dat we aan deze hoge eisen voldoen.

Biologisch vlees van de biologische slager uit Friesland.
Wij staan op verschillende markten in Friesland, waaronder Leeuwarden, Burgum, Joure en meer.
Wij zijn jouw (markt)slager van biologisch vlees uit Friesland, Slager Leeuwarden, Slager Joure, Slager Burgum,
Je kunt bij ons biologisch vlees bestellen via deze website of biologisch vlees kopen op de Markt Friesland.