Van Friese marktslager naar Klaverweide Vlees

Een rijke historie

Bijna 40 jaar geleden startten Henk en Greetje Marie Visser hun ambachtelijke slagerij, met verkoop van vleesproducten op de markt. Al snel pionierden ze met de overstap naar biologisch vlees, gedreven door hun passie voor een natuurlijke, gezonde en diervriendelijke manier van produceren. Tot 2022 was hun bedrijf bekend als ‘Friese Marktslager’, maar nu presenteren ze met trots hun nieuwe naam: Klaverweide Vlees.

Het vlees waarvan je alles weet begint bij de bodem, het gras waarvan de koe eet, de boer waarvan de koe afkomstig is, en het productieproces dat geheel in eigen beheer plaatsvindt.

De kracht van de klaver

De naam ‘Klaverweide Vlees’ symboliseert de kern van hun missie: vlees met een verhaal, geworteld in een gezonde bodem. De klaver staat centraal als natuurlijke bodemverbeteraar, zonder gebruik van kunstmest of pesticiden. Dit vormt de basis voor gezond gras, dat de koeien vervolgens eten. Zo ontstaat een kringloop van puurheid en kwaliteit, van de bodem tot het bord..

Volledige controle, van boer tot consument

Klaverweide Vlees onderscheidt zich door de unieke ketenbeheersing. Van inkoop en transport tot slachterij en verwerking, alles gebeurt in eigen beheer. Dit garandeert een optimale kwaliteit en traceerbaarheid van elk stukje vlees. Bovendien wordt voedselverspilling nagenoeg uitgesloten, door een doordachte verwerking van ‘kop tot staart’.

Dierenwelzijn als topprioriteit

In de biologische veehouderij van it Kleasterlân in Ferwert (een samenwerkingsverband met Klaverweide Vlees) staat het welzijn van de dieren centraal. Ruime stallen met veel licht, maximale weidegang en een focus op natuurlijke voeding zorgen voor een optimale leefomgeving. Preventieve antibiotica worden niet gebruikt, waardoor de dieren gezond en vitaal blijven.

Een smaakbeleving met een goed geweten

Klaverweide Vlees is meer dan alleen een product. Het is een smaakbeleving met een goed geweten. De pure, natuurlijke herkomst en de respectvolle behandeling van de dieren resulteren in vlees van uitzonderlijke kwaliteit. De rijke smaak en textuur maken van elke maaltijd een moment van pure geniet.

De toekomst: groei en verbinding met de natuur

Klaverweide Vlees kijkt met ambitie naar de toekomst. De samenwerking met de biologische boerderij ‘it Kleasterlân’ samen met Klaverweide vlees is in volle gang. Hiermee willen we beide natuurbeleving en toerisme verbinden met hun passie voor puur en gezond vlees.

Ons assortiment biologisch vlees

Rundvlees:

Het biologisch rundvlees is voor maar liefst 80% afkomstig uit Friesland. We vullen dit aan met zorgvuldig geselecteerd biologisch rundvlees uit het noorden van Nederland. Zo garanderen we een constante kwaliteit en een smaakbeleving waar u keer op keer van kunt genieten.

Varkensvlees:

Ons biologisch varkensvlees komt van De Groene Weg, een samenwerkingsverband van uitsluitend biologische boeren uit Nederland. Deze boeren zetten zich elke dag met hart en ziel in voor het welzijn van hun dieren.

Kipproducten:

Onze biologische en dagverse Nederlandse kipproducten worden geleverd door Scheria. We bieden onder andere de smaakvolle biologische Polderhoen en de bourgondische scharrelhoen met het scharrel keurmerk. 

Verkoop

Onze verkoop vindt plaats op de markt, op bestelling kan er ook thuis bij het bedrijf worden afgehaald.

We leveren aan restaurants en institutionele instellingen.

Klantvriendelijk, heb je vragen over jou stukje vlees dat beantwoorden we graag.
Als vakmensen weten we waar we mee bezig zijn en zorgen voor een mooi product.

Ons bedrijf is Skal gecertificeerd, wij mogen het keurmerk gebruiken op onze producten. Stichting Skal is de stichting die verantwoordelijk is voor het certificeren van biologische producten van boer tot producent in Nederland. Dit keurmerkje herken je aan het groene blaadje met twaalf sterren.

 

Vlees waarvan je alles weet, en dus weet wat je eet!

Biologisch vlees van de biologische slager uit Friesland.
Wij staan op verschillende markten in Friesland, waaronder Leeuwarden, Burgum, Joure en meer.
Wij zijn jouw (markt)slager van biologisch vlees uit Friesland, Slager Leeuwarden, Slager Joure, Slager Burgum,
Je kunt bij ons biologisch vlees bestellen via deze website of biologisch vlees kopen op de Markt Friesland.

Let op! Wij zijn gestopt op de vrijdagsmarkt in Leeuwarden maar komen terug met een bezorgdienst!

Wegens een personeelstekort kunnen we helaas niet langer op de vrijdagsmarkt in Leeuwarden staan. Afgelopen Vrijdag 19 juli was onze laatste dag op de markt in Leeuwarden.

Maar wees niet getreurd! We komen terug met een eigen gekoelde bezorgdienst!

Binnenkort bezorgen we verse producten in de volgende gebieden:

  • Woensdag: Scharnegoutum/ Joure
  • Donderdag: Menaam / Leeuwarden e.o.
  • Vrijdag: Burgum / Damwâld / Dokkum

Houd onze website in de gaten voor de exacte startdatum en meer informatie over hoe je kunt bestellen!